Afrika & Safari

Gruppetur til Zimbabwe, safari og Victoria Falls

Bli med på en fantastisk gruppetur til Zimbabwe, hjertet av Afrika. Vi skal på safari og få oppleve Victoria Falls. Vi reiser 24. november - 4. desember 2024.

Bli med på en fantastisk gruppetur til Zimbabwe. Vi skal på safari og få oppleve Victoria Falls. Vi reiser 24. november - 4. desember 2024. Velkommen til Zimbabwe, hjertet av Afrika. Victoria Falls, Hwange nasjonalpark, Mana Pools, Matopos og Gonarezhou. Men, fremfor alt er Zimbabwe kjent for sitt folk, gjestfrihet og iveren etter å vise frem landet sitt, kulturen sin og ikke minst det rike dyrelivet til deg. En reise til Zimbabwe vil garantert gi deg en opplevelse og safari utenom det vanlige. Landet er en hittils uoppdaget safariperle vi så gjerne ønsker å dele med deg.


Bli med oss på et helt spesielt og uforglemmelig eventyr!


Avreise, dag 1

Vi reiser med Ethiopian Airlines om kvelden. Dette blir nattflyging til Addis Abeba, med bytte til Victoria Falls.


Dag 2

Velkommen til Zimbabwe! Vi lander på flyplassen i Victoria Falls kl 12:10 og blir fraktet til hotellet hvor vi skal tilbringe de neste 2 dagene. The Palm River hoteller er en nydelig oase som byr på luksuriøs innkvartering rett ved Zambezi elven, omgitt av en frodig og tropisk vegetasjon.


Første kveld blir det solnedgangscruise på Zambezi elven, hvor man kan se fugler og dyrelivet som kommer til elven for å slukke tørsten. Underveis nyter du drikke og deilig fingermat i et behagelig tempo. Tilbake til hotellet etter solnedgang.


Dag 3

Vi spiser frokost før avreise til mektige Victoria Falls. Vi er der når de åpner parken, slik at vi unngår kø. Etter besøket begir vi oss inn til «byen» som ligger midt i nasjonalparken for lunsj. Videre, på vei ut til Lookout Cafe, er det blant annet muligheter for å se elefanter.  


Etter lunsj begir vi oss tilbake til hotellet for avslapping, bading i bassenget eller bare for å nyte stedet vi bor på. For de som ønsker er det gode muligheter til å rusle rundt i byen, for shopping eller hva man måtte ønske. Vi samles utenfor hotellet til middag, hvor vi nyter en fantastisk utsikt mot Zambezi og kan nesten garantere besøk av flodhest ved vannkanten. Middagen spiser vi nede ved elven.  


Dag 4

Vi blir hentet om morgenen for transport ut til Hwange nasjonalpark og Sable Valley Lodge.

Hwange er et av områdene i Afrika med flest dyr og er blant de beste safariområdene. Spør du oss, sier vi nr. 1! Det er den eldste parken i Zimbabwe og den har et fantastisk dyreliv med blant annet løver og enorme elefant- og villhundflokker. Mulighet å komme tett inn på løver og leopard, om du er heldig.


Det er også få camper i dette området, sammenlignet med tilsvarende parker/områder i andre land. Hwange nasjonalpark er nesten like stor som Krüger nasjonalpark, og på lik størrelse som Serengeti. Hwange har kun rundt 43.000 besøkende i året, sammenlignet med de andre store parkene som har over 1,5 million besøkende pr. år. Dette gjør at vi får oppleve natur og dyreliv på en helt annet måte. Langs veien ut, får vi sett mer av livet på landsbygda. Bare nyte og la roen senke seg. Men hold øynene åpne, det er stor mulighet for å se dyr underveis.


Dag 5 og 6

En typisk dag på safari er:


06:00 - Vi blir vekket tidlig med rykende varm kaffe/te på sengen

06:30 - Vi begir oss ut på safari; den friske morgenlukten, gyldne lys og dugg skaper en helt magisk opplevelse! Om morgenen er dyrelivet mest aktivt. Frokost når vi er tilbake fra safarien

11:30 - avslapping på lodgen eller ved bassenget

13:30 - lunsj

15:30 - ettermiddagssafari med et stopp med litt drikke for å nyte den fantastiske solnedgangen. «Sundowner», en fantastisk avslutning på dagen.

19:00 - samling rundt bålet for å dele opplevelser etterfulgt av bedre middag, før man legger seg for en god natts søvn. Nattens lyder inntar området.


Dag 7

Ferden går videre til ett av de mest fantastiske områdene i Zimbabwe. Matopos nasjonalpark er et område med fasinerende og ekstraordinære steinformasjoner og skogkledde daler. Området ble dannet for over 2.000 millioner år siden. Arkeologiske funn og hulemalerier viser at Matobo Hills har vært bebodd i minst 500.000 år. Ved ankomst til parken vil du forstå hvorfor John Cecil Rhodes valgte å bli begravet her i Matobo. Dette stedet er virkelig spesielt og kan ikke beskrives, dette må bare oppleves. Vi tilbringer 3 dager her og bor på Amalinda Safari Lodge.


Dag 8-9

Dagene brukes til å gå i fotsporene til Cecil John Rhodes. Det er selvfølgelig lov å velge en dag "fri", hvis man heller bare vil nyte camplivet. I en del av nasjonalparken kan man være med på safari til fots. Her kan man se og komme tett innpå de sjeldne hvite og svarte nesehornene. Dette er dyr som er utrydningstruet og derfor godt bevoktet. Aktiviteter som er inkludert er neshornsporing, guidet tur til Cecil Rhodes grav og hulemaleriene på Matobo Hills.

Amalinda Lodge er en opplevelse i seg selv, så det er fullt mulig å tilbringe en hel dag med bare avslapping på dette vakre stedet. Husk å ta med god bok og badetøy, så du kan slappe av ved bassenget. Eller bare nyte utsikten fra Lodgen.


Dag 10

Tid for hjemreise. Vi tar farvel med Amalida Lodge og Zimbabwe for denne gangen. Vi flyr hjem fra Bulawayo til Oslo via Addis Abeba


Reiseleder:
Martin
har lang og bred fartstid innen reiseliv og har en ekstra forkjærlighet for Afrika. Han har spesielt natur, fjell og friluftsliv som sine største interesser. Han har vært reiseleder på flere typer turer. Alt fra toppturer flere steder i verden, trekking turer både i Nepal og Peru, men det er spesielt det Afrikanske kontinentet som står hans hjerte nær.


Martin har også guidet flere turer på Kilimanjaro, Mt. Kenya og også på andre mindre kjente fjell i Kenya og Tanzania. Martin har stått 13 ganger på toppen av Kilimanjaro, har over 40 turer til dette kontinentet og har deltatt på utallige  «gamedrives» på safari. Til daglig jobber Martin hos vårt partner-byrå Travelbakery på Hamar og i «Africa Collection» avdelingen. Martin brenner for Afrika, og hans reiseentusiasme er smittsom. Du vil garantert få en hyggelig tur sammen med han. 

Når man reiser med en gruppeleder, så kan turen bare nytes. Martin er den som sørger for at turen går som planlagt. Hans beste minne og opplevelser fra Afrika er soloppgangene og folket, det finnes ikke maken.  


Priser:


Fra 58.252,- pr. person i dobbeltrom


Inkludert i prisen:
 • Flyreise Oslo-Victoria Falls t/r med Ethiopian Airlines i økonomi klasse inkl. setereservasjon og 1 kolli innsjekket bagasje
 • All transport til og fra flyplass og hoteller
 • 2 netter i Victoria Falls ved Palm River Lodge, innkvartering i enkelt/dobbelt/tomannsrom med frokost
 • Solnedgangscruise inkl drikke og småretter
 • Guidet tur til Victoria fallene
 • Lunsj ved Lookout Cafe ekskl. drikke
 • BBQ middag på hotellet ekskl. drikke
 • 3 netter Hwange nasjonalpark ved Sable Valley Lodge, innkvartering i enkelt/dobbelt/tomannstelt med All Inclusive
 • Alle måltider
 • Utvalgte drikkevarer
 • Hwange parkavgifter
 • 2 safarier per dag med profesjonelle engelsktalende guider i åpne 4x4 safaribiler
 • Klesvask
 • Wifi
 • 3 netter Matopos nasjonalpark ved Amalinda Safari Lodge, innkvartering i enkelt/dobbelt/tomannstelt med All Inclusive
 • Alle måltider
 • Utvalgte drikkevarer
 • Matopos parkavgifter
 • Utflukt til Matopos nasjonalpark inkl. besøk til Cecil Rhodes grav og hulemalerier
 • Klesvask
 • Wifi
 • Bidrag til Mother Africa Conservation and Community Trust. USD 120 pr. person som bidrar til å løfte og ta vare på lokalsamfunnene i Matopos og Hwange. Dette går til støtte for en velfungerende sameksistens mellom dyrene og lokalbefolkningen. Blant annet til "viltvoktere»/anti-poaching" gruppene, de som passer på og beskytter sårbare og utsatte dyrearter i Hwange og Matopos. Av andre saker MAC jobber med, er forskjellige matprogram for lokalbefolkningen, skoler og utdanning. Støtte til lokalehelsestasjoner i form av medisiner og utstyr. Mother Africa Conservation Community Trust ble startet av Steadfamilien, som driver Amalinda Collection.

 

Ikke inkludert i prisen
 • Visum til Zimbabwe (USD 30 som betales ved ankomst)
 • Ev. oppgradering til Business klasse på flyet
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet
 • Reisens pris inkluderer ikke tips til lokale guider, sjåfører og ansatte ettersom det er et individuelt anliggende. Tipssystemeter en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. Reiseleder vil gi informasjon om tips og hva som er "normen".

For mer informasjon, bestilling og reisevilkår, ta kontakt med Martin martin@travelbakery.no eller Stella på ferie.asker@bennettnorway.no

Gruppetur til Zimbabwe, safari og Victoria Falls, 24. november - 4. desember 2024

Send forespørsel

Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg fortløpende.

Tusen takk for at du er interessert i
Gruppetur til Zimbabwe, safari og Victoria Falls, 24. november - 4. desember 2024
Vi er på saken! 
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ingen bilder funnet