Afrika & Safari

Gruppetur Sør-Afrika og Zimbabwe, 17. - 27. november 2024

Den ultimate Afrika-opplevelsen med safari, Rovos Rail og Victoria Falls. Passer for både den eventyrlystne og for deg som aldri har vært i Afrika før.

Gruppetur Sør-Afrika Safari, Rovos Rail og Victoria Falls i Zimbabwe 17. - 27. november 2024. Den ultimate Afrika-opplevelsen med klassiske og unike innslag, som passer for både den eventyrlystne og for deg som aldri har vært i Afrika før. Vi skal oppleve en liten bit av Afrikas magi fra både skinner, bil og skute.


Denne turen tar oss fra viltreservatet Kapama i Sør-Afrika til Zimbabwe, hjertet av Afrika. Kjent for sine naturlige og menneskeskapte underverk som blant annet Victoria Falls, Hwange og Matopos. Zimbabwe er også kjent for sitt folk. Et stolt, varmt og vennlig folk som er ivrige etter å dele sitt land, sin kultur og gjestfrihet med deg.


En reise til dette landet vil garantert gi dere en opplevelse og en safari utenom det vanlige. Bli med oss på et helt spesielt og uforglemmelig eventyr! Vi reiser sammen, men du vil også få tid for deg selv. Det er lagt opp til mye opplevelser, men også nok tid for å slappe av, ha tid til å fordøye inntrykkene og tid til å kunne trekke seg tilbake underveis. Du har med deg en reiseleder på turen, som hjelper deg ved behov og tar hånd om alt det praktiske.


Avreise dag 1

Vi reiser med Ethiopian Airlines om kvelden. Dette blir nattflyging til Addis Abeba, med bytte av fly videre til Johannesburg.


Dag 2

Velkommen til Sør-Afrika! Vi lander på OR Tambo flyplassen i Johannesburg klokken 12:10 og blir fraktet til hotellet hvor vi skal tilbringe den første natten. Sandton Sun hotell ligger perfekt til midt i bydelen Sandton. Her finner man et godt utvalg av restauranter og gode shoppingmuligheter. Første kveld møtes vi til felles middag for de som ønsker.


Dag 3

Etter frokost reiser vi med fly til Hoedspruit, inngangsporten til noen av Sør-Afrikas flotteste safariområder. Flyturen tar 55 minutter og safarieventyret starter allerede på vei til lodgen som er en liten safaritur i seg selv. Det tar ca. 30 minutter.


Kapama River Lodge er en av de fire overnattingsstedene som befinner seg i Kapamas private viltreservat, som ligger vest for Krügerparken og utgjør «The Greater Kruger» området. Krügerparken og tilhørendeviltreservater er kanskje noen av de mest kjente safari områdene i verden og haret enormt mangfold av dyreliv. Privat reservat betyr at det er færre besøkende enn i selve Krügerparken, færre biler rundt dyrene og guidene får lov å kjøre utenfor veien. Her kommer du tett på naturen og dyrelivet.

Kapama River Lodge er ikke bare et sted vi skal sove i, det skal være en opplevelse i seg selv. Omgivelser, service og personalet er en stor del av safarien.


Servicen er personlig og upåklagelig. Personalet yter en stor innsats for at du som gjest skal føle deg vel. Måltidene er et av dagens høydepunkter og vi undrer alltid på hvordan de klarer å trylle frem så mye god mat her ute i bushen. Av fasiliteter finnes også et stort spa og bassengområde.


Dag 4

En typisk dag på safari er:

06:00 - Vi står opp tidlig. En liten kopp med rykende varm kaffe/te og litt kjeks før…  

06:30 - …vi begir oss ut på safarien - den friske morgenlukten, gyldne lys og dugg skaper en helt magisk opplevelse!  Dyrelivet er mest aktivt om morgenen.

09:00/10:00 - Deilig frokost

11:30 - siesta; avslapping på lodgen eller ved bassenget. Kanskje en spabehandling kan friste?

13:30 - Lunsj

15:30 - Ettermiddagssafari med et stopp for en «Sundowner», en deilig avslutning på safarien- med god drikke og utsikt.

19:00 - Drikke ved bålet etterfulgt av en god middag, før kvelden kommer. Etter en lang dag ute på savannene og når mørket senker seg, er det godt å sette seg ved middagsbordet, dele opplevelser, og bare høre lydene fra mørket rundt oss.


Dag 5

Etter en siste runde ut på safari, tar vi farvel med Kapama familien for denne gangen, og flyr tilbake til Johannesburg. Her blir vi hentet for transport til Pretoria, hovedstaden i Sør-Afrika, også kjent som «Jacaranda City» på grunn av sine rikelige mengder av Jacaranda-trær. Blomstringstiden er fra midten av september til midten av november. Så er vi heldige får vi med oss det vakre synet når byen dekkes, av et lilla «teppe».


Vi ankommer Rovos Rail stasjonen og går om bord i Rovos Rail-«Pride of Africa». Her blir vi møtt av vår suiteansvarlig/vert som gir oss informasjon om alt det praktiske om bord.

Rovos Rail er ikke en vanlig togreise, det er en opplevelse. Siden oppstarten i 1989, har Voss familien tilført noe helt unikt til de som vil oppleve en liten bit av Afrika, på skinner. Når toget ruller ut av stasjonen, merker vi raskt at dette blir en spesiell opplevelse.  


Måltidene er en stor del av denne reisen, og det høye nivået på mat og drikke vil virkelig overraske. Du vil bli fasinert av det som trylles frem i den lille kjøkkenvognen. Det er hvite linduker, porselen, sølvbestikk og krystallglass. Ved middagene er dresskoden formell og det forventes skjorte og slips for menn og kjole eller pent antrekk for damer. Det er lov å pynte seg og glitre litt ekstra til middagen. Frokost er som oftest tilberedt etter ønske, i tillegg til et rikelig utvalg på buffetbordet, har man mange forskjellige valgmuligheter man kan bestille. Lunsj og middag består av fire retter- en forrett,hovedrett, ost og kjeks, og avsluttes med dessert og kaffe. Akkompagnert av de beste Sørafrikanske viner. Allergier/spesielle behov tilpasses. Husk å gi beskjed ved påmelding.


Suiten velger du selv, ut ifra dine ønsker og preferanser. Alle suitene, gir gjestene en mulighet til privatliv, komfort og luksus. Innredningener av høy kvalitet og viktoriansk stil. Alle suiter har et lite skrivebord, klesskap og safe. Eget bad med dusj og toalett er en selvfølge. Vi anbefaler Deluxe Suite for et mest komfortabelt opphold.

 • Pullman suite – ca. 7 kvadratmeter. Utstyrt med en komfortabel sofa på dagen, som gjøres om til dobbeltseng på kvelden.
 • Deluxe suite – ca. 11 kvadratmeter. Dobbeltseng med en liten loungeplass med to stoler.
 • Royal suite – ca. 16 kvadratmeter. Royal Suitene, som hver dekker halvparten av en vogn i størrelse, er meget romslige og elegante. Stort bad,med eget badekar. Drømmer du om å ta et bad, mens du nyter det afrikanske landskapet, ja da er dette suiten for deg.


Dag 6

Første dagen, nyter vi livet om bord. Vi stopper på grensen til Zimbabwe for det formelle. Dette i seg selv, kan også være en opplevelse. Denne dagen får deg virkelig tilbake i tid, da verden gikk litt saktere og man bare kunne legge ting på vent.

07:00 Frokost

13:00 Lunsj serveres i Restaurantvognen.

16:30 Tid for ettermiddags te/kaffe og lettesandwicher/kaker servert i Loungen som gjerne nytes ute i observasjonsvognen

19:30 Middag

Dag 7

06:00 – 09:00 Frokost

12:00 Lunsj

13:30 Avreise til Matopos nasjonalpark.

Dette er kanskje det vakreste stedet i Zimbabwe. Matoposnasjonalpark er et område med fascinerende steinformasjoner og skogkledde daler. Området ble dannet for over 2.000 millioner år siden. Arkeologiske funn og hulemalerier, beviser at Matobo Hills har vært bebodd i minst 500.000 år. Av alle steder i Zimbabwe, valgte John Cecil Rhodes å bli begravet på en av fjelltoppene her ute, dette stedet er virkelig spesielt og kan ikke beskrives,men må oppleves.

19:30 Middag


Dag 8

07:00 Frokost serveres frem til kl 10:00 i dag

13:00 Lunsj - etter lunsj kjører vi på en av verdens lengste rette togstrekninger, som er på hele 114 km.

15:00 Safari - Hwange nasjonalpark, har en av de tettest konsentrasjonene av dyr i Afrika. I dette området er det få andre, så du vil nærmest være alene. Safarien avsluttes i skumringstimen med en «Sundowner» og lett snacks før vi returnerer tilbake til toget.

19:30 Vi nyter den siste middagen om bord akkompagnert av nydelige Sør-Afrikanske viner.  


Dag 9

Frokost serveres i spisevognen frem til kl 09:30 i dag. Pakk gjerne kofferten din før frokost, den hentes av din togvert kl 09:45.


Kl 10:00 ankommer vi Victoria Falls byen og går av «Pride of Africa» for denne gangen. Etter en 15 min kjøretur er vi vel fremme og sjekker inn på hotellet hvor vi tilbringer de neste to dagene.


Vi avslutter vårt eventyr på The Palm River hotell, en nydelig oase, som byr på luksuriøs innkvartering rett ved Zambezi elven, omgitt av frodig og tropisk vegetasjon. Samme kveld, kl. 16:00 er det klart for solnedgangscruise på Zambezi elven, mens man nyter drikke og deilig fingermat i et behagelig tempo. Her er det store muligheter for å se både krokodiller og flodhester.


Dag 10

Victoria Falls. Vi er der når parken åpner, så slipper vi kø. Dette er en fantastisk opplevelse. Vi er vant til fosser fra vår del av verden, men dette er mektig. Her er det muligheter for at du kan bli litt våt. Etter besøket begir vi oss inn i «byen» for lunsj. Victoria Falls byen ligger midt i nasjonalparken, så det er muligheter for å se litt dyreliv i byen. Etter lunsj begir vi oss tilbake til hotellet, for avslapping, bading eller bare nyte stedet. Resten av dagen til egen disposisjon. For de som ønsker det, er det muligheter for å dra inn tilbyen for shopping av suvenirer, lokalt håndverk, eller besøke det lokale ølbryggeriet.


Før middag møtes vi for å få med oss den siste solnedgangen. Vi sitter med en fantastisk utsikt mot Zambezielven og kan nesten garantere besøk av flodhest ved vannkanten.


Dag 11

Tid for hjemreise. Vi tar farvel med Zimbabwe for denne gangen. Vi flyr hjem fra Victoria Falls til Oslo via Addis Abeba.


Om reiseleder:
Vår reiseleder Stella kjenner Afrika godt. Siden hennes første møte med Kenya i 2013 har Stella besøkt de fleste land sør for Sahara. På disse reisene, har hun opparbeidet seg et omfattende nettverk og vennskap som dere som reiser med Stella vil nyte godt av. Det er ikke noe sted i verden hun elsker mer enn denne delen av Afrika.


Til daglig jobber Stella med turproduksjon og markedsføring. Hun er vel bereist, men det er Afrika og spesielt Zimbabwe som ligger hennes hjerte aller nærmest.
Det er først og fremst på grunn av menneskene, kreativiteten og livsgleden som gjør reiser til dette kontinentet så spesielt. Du merker fort at du vil tilbake hit. Og selvsagt de gode samtalene som oppstår, gjerne på kveldene rundt bålet, eller ved middagsbordet. Her nede blir man fort minnet på hvor små vi er i verden.
Stella gleder seg til å dele disse magiske øyeblikkene med dere.


Priser:

Fra 79.900,- pr. person i dobbeltrom ved valg av Pullman Suite – kun 1 igjen!

Fra 94.540,- pr. person i dobbeltrom ved valg av DeluxeSuite

Fra 108.448,- pr. person i dobbeltrom ved valg av RoyalSuite- kun 1 igjen!


Inkludert i pris:

 • Flyreise Oslo-Johannesburg - Victoria Falls t/r i økonomi klasse inkl. setereservasjon og innsjekket bagasje
 • Flyreise Johannesburg - Hoedspruit t/r med Airlink inkl. innsjekket bagasje
 • All transport til og fra flyplass og hoteller
 • Reiseleder


2 netter safari i Kapama viltreservat, innkvartering ved Kapama River Lodge med All Inclusive:

 • Alle måltider
 • Utvalgte lokale drikkevarer( brus, øl, vin)
 • Parkavgifter
 • 2 safarier per dag med profesjonelle engelsktalende guider i åpne 4x4 safaribiler
 • Wifi


4 netter reise med Rovos Rail med All Inclusive:

 • Alle måltider inkl.
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt Franskchampagne) inkl. minibar på suiten
 • Utflukt i Matopos nasjonalparken i Zimbabwe
 • Safari i Hwange nasjonaparken inkl Sundowner
 • Amenity kit utlevert i suite bestående av luksuriøse badeprodukter


2 netter Victoria Falls ved Palm River Lodge, innkvartering i et Deluxe rom med frokost

 • Solnedgangscruise om bord The River Odyssey inkl. drikkevarer, småretter og parkavgifter
 • Guidet tur til Victoria Fallene inkl. parkavgifter
 • Lunsj på Lookout Cafe ekskl. drikke
 • BBQ middag på hotellet siste kvelden ekskl. drikke

Ikke inkludert i prisen:

 • Visum til Zimbabwe (USD 30 og betales ved ankomst)
 • Oppgradering til Businessklasse på flyet
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet
 • Reisens pris inkluderer ikke tips til lokale guider, sjåfører og besetning på toget, ettersom det er et individuelt anliggende. Tipssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.
 • Rovos Rail anbefaler USD 10-15 per person per dag.
 • Reiseleder vil gi informasjon om tips og hva er«normen» for resten.


Enkeltromstillegg fra 32.113,-. Begrenset antall plasser. Ta kontakt med oss for bestilling og mer informasjon!

Bennett Ferie Logo
Gruppetur Sør-Afrika og Zimbabwe, 17. - 27. november 2024

Ta kontakt for bestilling. Denne reisen kan bestilles hos:

Til toppen
No items found.