Skip to main content

På gruppetur til Lyon | Bestill hos HRG Nordic Centrum

lyon-moderne-arkitektur
lyon-kunst-blomsterbukett-statue
lyon-basilique-notre-dame-de-fourviere
lyon-sentrum-gatelangs
lyon-kanal-elv-sentrum
lyon-cuisine-kjokken-mat
lyon-bakeri-mathall
lyon-city-boat-sightseeing
lyon-sentrum-utsikt
lyon-sentrum-torg

Besøk en annen by enn hovedstaden Paris! Reis hvor Nord- og Sør-Frankrike møtes, landets tredje største by; Lyon.

Besøk Lyon først og fremst for kulinariske, historiske og arkitektoniske opplevelser. Passer bra for grupper som ønsker en eller alle disse temaene på reise. Bestill gruppeturen gjennom HRG Nordic Centrum Reisebyrå. Ta kontakt med oss på telefon 800 20 644 eller epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com Spør oss - vi har vært der! 

Hvorfor Lyon:

Lyon er en gourmet by, med et rikelig utvalg av livlige restauranter. Forhåndsbestill bord for grupper gjennom oss. Spis på en av de tradisjonelle Bouchon restaurantene og nyt lokale gourmet måltider.

Utforsk byen på guidet omvisning og spaser gjennom traboules – historiske passasjer fra en bygård til en annen. Utforsk både eldre og moderne arkitektur. Det er mange severdigheter å se, blant annet gamlebyen ”Viex Lyon” fra renessanse tiden. I tillegg til mat, historie og arkitektur, byr Lyon på herlig kulturliv, spennende museer og meget gode shoppingmuligheter. De fleste severdigheter er tilrettelagt for grupper. Les våre anbefalinger under og la oss skreddersy din gruppetur til Lyon!

Våre anbefalinger i Lyon:

Kanaltur langs Rhône og Saône elvene, som møtes sør for bydelen Presqu'île (halvøy). Se byens monumenter fra en annen vinkel. Bestill kanaltur etter ønske basert på lengde, ruter og tema. Med eller uten guide, lunsj, middag eller bar ombord.

På kanalsightseeing i Lyon. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Fourvière, er et av Lyons viktige distrikt samt høyeste punkt. Fourvière står på UNESCO’s verdenskulturarv liste, her ligger det ruiner etter romerske bad og to romerske amfiteatre, den ene kjent som Odeon. Amfiteatrene blir om sommeren fortsatt brukt til konserter og operaoppsetninger.

Odéon antique de Lyon. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Basilique Notre-Dame de Fourvière, denne kirken består faktisk av en kirke oppå en annen. Kirken(e) Troner på toppen av Fourvière høyden med flott utsikt utover Lyon. Et obligatorisk stopp for grupper interessert i en kombinasjon av religion, historie og arkitektur (romansk og nybysantinsk stil).

Basilique Notre Dame de Fourviere, Lyon. Foto: Pixabay

Bouchon restauranter, opplev og nyt lokal- og gourmet mat fra Lyon som i hovedsak består av kjøttretter, pølser, foie gras og salater. Nyt eksempelvis lokalretten quenelle – en kremet fiske sufflé. Hør med oss hvilke av de offisielle Bouchon restaurantene som passer for gruppebordbestilling.

Gamlebyen ”Viex Lyon”, sett av et par timer med guide. Lær bl.a. om hva traboules – passasjene ble brukt til opp gjennom tidene. Spaser gjennom smale sjarmende smug fra renesanse tiden.

Musée des Confluences, et spennende vitenskap- og antropologi museum, lokalisert i enden av halvøya Presqu'île. Et moderne bygg med en arkitektonisk stil som reflekterer flytende sky krystaller av stå og glass. Passer godt for ulike grupper inkludert skolegrupper.

Musee des Confluences. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Halles de Lyon Paul Bocuse, innendørs mathall. Besøk den gjerne om morgenen, og prøv eksempelvis Saint-Marcellin ost eller Rosette pølse. En gruppeomvisning gir mulighet for herlige smaksprøver og kjøp av lokale spesialiteter.

Fantastisk utvalg i Lyon's innendørs mathall. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Aktiviteter, Lyon og omegn byr på ulike spennende, morsomme og interessante aktiviteter for alle typer grupper.  Med våre kvalitetssikrede samarbeidspartnere setter vi sammen segway, sykkel, spasertur, buss og kanaltur omvisninger.

Eksempelsvis sykkeltur med lokalmat stopp, Beaujolais segwaytur på vingård utenfor Lyon, spaserturomvisning langs Saône elven for å oppleve rehabiliterte industrielle bygninger med sterke farger og futuristiske former.

Sykkel sightseeing i Lyon. Foto: Lyon Tourisme et Congres

Allsidig kulturliv, med over 21,000 eventer gjennom hele året, er Lyon Frankrikes kulturhovedstad nr 2. Opplev blant annet den berømte lysfestivalen Fête des Lumières, som foregår i tidlig desember. Lyon byr ellers på et herlig utvalg ulike barer, nattklubber (i byen og langs kanalene), konserter, teater og akrobatiske cabaret forestillinger. Mye av dette kan forhåndsbestilles med bord og måltider. 

Tips! På gruppetur med tettpakket program, kan deltakere som ikke rekker shopping, likevel få muligheten. Noen av Lyons kjøpesentre byr på personal shopper mens du koser deg på tur.

Se dronevideo fra Lyon: 

© ONLYLYON Tourisme et Congrès / Dynamic View

Lukk »

Søk reise