Skip to main content

Destinasjon London | Bestill reisen hos HRG Nordic Centrum

storbyferie-london-bigben-telefonkiosk

London er en ypperlig destinasjon for alle typer reisende, enten for langhelg eller lengre storbyferie.

Bestill din tur til London gjennom HRG Nordic Centrum Reisebyrå. Ta kontakt med oss på telefon 800 20 644 eller epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com. Spør oss – vi kan London! 

Hvorfor London?

Det er mye å se, gjøre og utforske i London. Det er en urban og pulserende hovedstad, som har noe for enhver. Hvis det er din første tur til London, eller du ønsker å kjenne byen bedre. Få oversikten først og gå om bord på en ”hop on hop off” buss. Lytt til guiden som leder passasjerene gjennom historiske og interessante fakta om Londons ulike monumenter, landemerker, parker, torg, historiske og viktige bygninger. Deretter i løpet av de neste dagene av oppholdet, besøk attraksjonene du vil se nærmere på. En annen flott måte å se London på, er på sightseeing-cruise langs Themsen elven.

London er kjent for mange ting; shopping, musikaler, teater, røde telefonkiosker, dobbeltdekker busser, tuben, svarte drosjer, den kongelige familien, fotball, te og byens historie. Disse er så ikoniske og velkjente, er nok ofte grunnen til besøkende fra hele verden har London på toppen av sin reiseliste.

I London, besøk en eller flere av disse kjente attraksjonene: 

Piccadilly Circus

Mest kjent for store elektroniske annonser, som den ikoniske Coca Cola logoen. Picadilly Circus er et veikryss og populær offentlig plass i Londons West End. 

Trafalgar Square

Trafalgar Square ligger i Westminster i London, og er et populært torg. Gallerier, historiske bygninger, løve statuer og monumenter finnes her.

Covent Garden

På østsiden av West London vil besøkende finne Covent Garden. Er du opptatt av mote og god mat, er dette et område for deg. Covent Garden er kjent for luksusmote, skjønnhetsbutikker, restauranter og teater.

Soho

Soho er et distrikt i sentrale London, en del av West End. Sohos rockete gater er hjem for rendyrkete platebutikker og fasjonable gallerier. Publikum strømmer til dette innovative episenteret for å oppleve stedets sensuelle fortid og trendy nåtid. Sohos fortid som prostitusjonsstrøk og dets beatnikbastioner har sakte men sikkert blitt forvandlet til hippe puber, nattåpne kaffebarer, og vintagebutikker. Blant annet inkluderer dagens Soho eksklusive restauranter og kontorer for reklame- og mediebransjen.

Chinatown 

London har sin egen Chinatown, og som ligger i nærheten av Leicester Square. Reis hit om man ønsker kinesisk mat til ulike budsjetter.

Hyde Park

Hyde Park er en av verdens største byparker. Hyde Park dekker 142 hektar, mer enn 4000 trær, en stor innsjø, blomsterhager og mer. Nyt turgåing, avslapping, sykling, skøyting om vinteren, båtliv og svømming om sommeren. Iblant arrangeres det store konserter og sportsarrangementer.

Kensington Palace og Gardens

En av Londons flere kongelige parker. Slottet Kensington Palace, et av den kongelige familens bolier ligger her. Besøkende vil også se Italian Gardens, Peter Pan-statuen, Albert Memorial og Serpentine Gallery. 

Knightsbridge og Harrods 

Knightsbridge er et område i West London med eksklusive boliger og butikker. Her finner man den velkjente luksusvare-kjøpesenteret Harrods.

Notting Hill 

Notting Hill er et velstående område i distriktene Kensington og Chelsea i vestlige London. Kanskje mest kjent for å være et fasjonabelt og kosmopolitisk område. Det er mange eksklusive butikker og spisesteder i Notting Hill. Hvert år arrangeres Notting Hill Carnival og Portobello Road Market. 

Abbey Road

Gå på sannsynligvis verdens mest berømte gangfelt, kjent fra Beatles album-coveret Abbey Road. Ta et bilde og del det på Instagram. 

Big Ben og Parliament 

Big Ben er et ikonisk må-se landemerke med sin store klokke. Dette 98 meter høye klokketårnet er en del av Palace of Westminster. Palace of Westminster er hvor  House of Commons og House of Lords samles, også kjent som Houses of Parliament.

British Museum 

British Museum dateres tilbake til 1753 og er Storbritannias største museum. Museumet eier over 7 millioner gjenstander, fra rosettastenen til egyptiske mumier, samurai-sverd til greske statuer og mer. 

Madame Tussauds London

Et verdensberømt voksmuseum og også det opprinnelige Madame Tussauds museet. Se og bli forbløffet over voksfigurer av pop- og filmstjerner, historiske personer og medlemmer av den kongelige familien. 

Sherlock Holmes Museum

Besøk 221 B Baker Street, hjemmet til den fiktive private detektiv skrevet av den britiske forfatteren Sir Arthur Conan Doyle. Museet viser voksfigurer av forskjellige figurer og fortellinger fra Sherlock Holmes verden. 

Regent's Park Westminster

En av de kongelige parkene i London, som ligger delvis i bydelen Westminster og delvis i Camden. Parken inneholder Regent's University London og London Zoo. 

Buckingham Palace 

Buckingham Palace er hvor den kongelige familien har sin bolig og administrasjon. Flere statsbesøk og kongelige seremonier legges her. 

Oxford Street 

Londons mest populære og berømte gate, spesielt kjent for shopping. Oxford Street har sannsynligvis butikker og varene mange er ute etter. 

Downing Street

Hjemmet til den britiske statsministeren. Downing Street har blitt en kjent adresse over hele verden. Hver gang en ny statsminister flytter inn, vises det på nyhetene.

London Eye 

Denne ikoniske attraksjonen er vanskelig å overse, da den er synlig fra mange områder. London Eye ligger sentralt, i nærheten av Houses of Parliament og Big Ben. Dette er trolig verdens høyeste observasjonshjul med en høyde på 135 meter.

The Shard

Offisielt åpnet i 2012. The Shard er en spiss skyskraper i London sentrum som med sine 310 meter er Londons høyeste bygg.

Tower Bridge

Et svært velkjent landemerke og ikon. Tower Bridge er en kombinert klaffe- og hengebro over Themsen i London sentrum. Broen ligger mellom London City Hall på sørbredden og London Tower på nordbredden.

Tower of London

Ligger på den nordlige bredden av Themsen. Tower of London har en mørk historie, da tårnet har vært kjent som fengsel og rettssal, spesielt for fanger av høy status.

Canary Wharf

Canary Wharf er et av Londons viktigste forretningsområder, med mange skyskrapere. Canary Wharf omfatter også flere åpne områder og med flere butikker, barer, restauranter og en kino.

Themsen

Elven Themsen renner gjennom London. Ta ett cruise på Themsen og få med deg mange av Londons høydepunkter. Vi gjorde det - se litt av hva vi fikk med oss: 

Themsen, London - HRG Nordic Centrum from HRG Nordic / Bennett Ferie on Vimeo.

MICE - Møter, arrangementer, konferanser og utstillinger

London er ikke bare et flott turistmål, men også en utmerket destinasjon for møter, arrangementer, konferanser og utstillinger. Da London er en av de mest tilgjengelige hovedstadene i verden. Her finnes seks flyplasser og et effektivt t-banesystem. MICE-mulighetene og tilbudene som finnes i London, dekker alle bransjer og alle virksomheter. For forretningsreisende og besøkende som deltar eller planlegger et MICE-arrangement, er det et godt utvalg av hoteller med møte- og konferansefasiliteter å velge mellom.

Det er et bredt spekter av arrangementer og utstillinger som tilbys i London i løpet av et år. Fra små kulturelle arrangementer til kongelige seremonier. London tilbyr midlertidige og mer permanente utstillinger på ulike museer, gallerier og lignende steder. Noen med gratis inngang og andre mot høyere inngangsbilletter, avhengig av temaet og interessen for utstillingen. 

Bleisure 

Hvis du er i London i forretningssammenheng, arbeid eller deltar i en bransjemesse, er det store muligheter for å kombinere forretninger og fornøyelser. Har du tid, utforsk byen. Denne hovedstaden har så mye å tilby. Reis til West End og se en musikal, lær deg Londons historie på en sightseeingtur eller kos deg på puben.

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling på:

Gruppereiser -  tlf 800 20 644 - Epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com
Feriereiser - tlf 800 20 634 - Epost centrum.ferie@hrgworldwide.com
Forretningsreiser - tlf 800 20 639 - Epost centrum.no@hrgworldwide.com

Lukk »

Søk reise